صفحه خرید اینترنتی 2 شاپ می 1 ثبت آگهی رایگان ماشین در بوق 3 خرید از فروشگاه پرزگیر دوکاره arso لوازم آشپزخانه دکوراسیون پرزگیر لباس mic آشپزخانه دوره ICDL در تبریز قیمت امروز ماشین
حذف در پنل کاربری [X]
مقاله شماره دو- طرفین قرارداد

مقاله شماره دو- طرفین قرارداد


هر گاه شما به جایی وارد می شوید اولین سوالی که از شما می شود مربوط به اسم و مشخصات شماست. در قرارداد ها نیز معمولا ماده اول آن به معرفی و مشخصات طرفین قرارداد اختصاص دارد. مثل مشخصات شناسنامه ای و شرکتی. حالا نکاتی در خصوص این پاراگراف مهم باید در نظر بگیرید :

1- ابتدا باید مشخص شود طرف قرارداد شما فرد می باشد یا شرکت . اگر طرفتان فرد می باشد شخص حقیقی نام دارد و چنانچه یک شرکت طرف قرارداد شماست شخص حقوقی نام دارد. در واقع حالت دوم شما با نماینده یا نمایندگان شرکت طرف هستید

2- در حالت اول که طرف قرارداد شما شخص حقیقی می باشد کلیه مشخصات شناسنامه ای به صورت دقیق و با کلیه جزئیات باید ذکر شود. مشخصاتی مثل : نام، نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی و نام پدر حتما بی کم و کاست ذکر شود. جهت اطمینان بیشتر هنگام تنظیم قرارداد اصل مدارک شناسایی هم رویت و با اطلاعات قرارداد چک شود.

3- گاهی پیش می آید که در حالت اول شما با وکیل/وکیلان شخص حقیقی طرف هستید. پس یادتان باشد حتما اصل وکالت نامه را ببینید و همچنین در قرارداد نام و مشخصات کامل وکیل و وکالت نامه ذکر شود.

4- فراموش نشود چنانچه شخص حقیقی طرف قرارداد دارای پروانه کسب می باشد که در قرارداد شما دخیل است حتما مشخصات پروانه نیز نوشته شود تا زمانی که نیاز باشد بتوان به ان استناد کرد.

5- در حالت دوم که طرف قرارداد شما شخص حقوقی می باشد، کلیه مشخصات شرکت مثل : نام کامل، شماره ثبت، کد اقتصادی و شناسه ملی با کلیه جزئیات ذکر شود و جهت اطمینان بیشتر هنگام تنظیم قرارداد اصل مدارک شناسایی و به خصوص روزنامه رسمی هم رویت و با اطلاعات داده شده چک شود.

6- در حالت دوم مشخصات شناسنامه ای نماینده یا نمایندگان شخص حقوقی شامل نام و نام خانوادگی و سمت های مربوطه نیز ذکر می شود. ضمنا، مدارک مستند معرفی نماینده رسمی مثل آخرین روزنامه رسمی و اساسنامه نیز حتما ملاحظه شود. معمولا هنگام عقد قرارداد با نماینده یا نمایندگان شخص حقوقی بایستی مدارک شناسایی ایشان کنترل و با مشخصات اساسنامه چک شود.

7- چنانچه طرف قرارداد شما دارای بیش از یک نماینده می باشند و در اساسنامه هم ذکر شده که مستندات باید به امضای نماینده ها برسد، در انتهای قرارداد اسم نمایندگان با ذکر سمت آورده می شود. ضمنا کلیه صفحات بایستی توسط ایشان امضا گردد.

8- در حالتی که با شخص حقوقی طرف هستید، علاوه بر اینکه قرارداد توسط نماینده شرکت امضا می شود، با مهر شرکت هم کلیه صفحات مهر می گردد.

9- مشخصات طرفین شامل آدرس (اقامتگاه قانونی گفته می شود) و تلفن نیز می باشد. فراموش نکنید که حتما آدرس دقیق طرفین و شماره تلفنشان را قرارداد ذکر کنید . درخصوص شخص حقوقی آدرس نوشته شده با آدرس درج شده در اساسنامه یا روزنامه رسمی مقایسه شود.

10- در قرارداد ذکر این نکته ضروری است که چنانچه طرفین قرارداد تصمیم به تغییر اقامتگاه قانونی خود داشتند حتما در مهلت تعیین شده (معمولا 15 روز قبل از تغییر اقامتگاه) مراتب را به صورت کتبی به طرف مقابل اعلام نمایند.

11- در خصوص تغییر نمایندگان نیز همانند بند قبل عمل شود. طرفین موظف هستند چنانچه نمایندگان رسمی خود را تغییر دادند مراتب را به طرف مقابل اطلاع دهند. این مورد همیشه در قرارداد ذکر نمی شود اما من به شما توصیه می کنم از ذکر پیش پا افتاده ترین مسائل در قرارداد خود ابایی نداشته باشید. بسیار پیمانکاران یا کارفرمایان را دیده ام که به دلیل نداشتن مدرک در همین مسائل جزئی مدتها سرگردان بوده اند یا متضرر شده اند.

12- چنانچه اقامتگاه قانونی طرفین بیش از یک محل می باشد حتما در قرارداد ذکر شود. برای مثال طرف قرارداد شما شرکتی است که سازنده اسکلت فلزی می باشد. شرکت مذکور دارای یک دفتر در مرکز شهر و یک کارخانه در خارج از شهر است . با توجه به ا ینکه قرارداد شما نیز مربوط به ساخت اسکلت فلزی است بایستی آدرس کارخانه در متن قرارداد ذکر شود.

توجه داشته باشید چنانچه در هنگام عملیات دچار دعاوی حقوقی در خصوص قرارداد مربوطه شدید پاراگراف طرفین قرارداد بسیار مهم خواهد بود. در ذیل دو مثال مثال از معرفی طرفین قرارداد خواهم آورد .مثال اول مربوط به شخص حقیقی و مثال دوم مربوط به شخص حقوقی می باشد. لازم بذکر است که در هر قرارداد حالت کلی معرفی به یک شکل است اما بستگی به شرایط و مشخصات طرفین قرارداد دارد. همچنین هرچه جزئیات بیشتری ذکر شود قطعا شما ضرر نخواهید کرد.

مثال برای شخص حقیقی:

اين قرارداد بين آقا/خانم -------------------- فرزند --------- به شماره شناسنامه-------------- ،کد ملی ---------------- و تلفن ----------- كه در اين قرارداد اختصاراً كارفرما ناميده مي‌شود از يك سو و آقا/خانم ------------------ فرزند --------- به شماره شناسنامه-------------- ،کد ملی ---------------- و شناسه ملی/کد اقتصادی -------------------- و تلفن ----------- كه در اين قرارداد اختصاراً پيمانكار ناميده مي‌شود از طرف ديگر، به شرح مواد آتي و مقررات و شرايطي كه در اسناد و مدارك اين قرارداد درج شده، منعقد مي‌گردد.

ماده 1 – اقامتگاه طرفین قرارداد:

اقامتگاه طرفین قرارداد بشرح زیر می‌باشد و هرگونه مکاتبه به نشانی آنان حسب مورد به منزله ابلاغ قانونی خواهد بود. ضمناً هر یک از طرفین قرارداد در صورت تغییر اقامتگاه خود، باید نسبت به اعلام فوریتی اقامتگاه جدید به طرف دیگر اقدام نموده والا نشانی مندرج در قرارداد ملاک عمل خواهد بود.

آدرس کارفرما:------------------------------------------------------------------------------------------

آدرس پیمانکار:------------------------------------------------------------------------------------------

مثال برای شخص حقوقی:

این قرارداد بین شرکت ------------------ به شماره ثبت ---------، شناسه ملی -------- و کد اقتصادی --------------- با نمایندگی ------------ به عنوان ---------- - -به نشانی: ------------------------------------------------------------------------. تلفن: ------------- از یک طرف به عنوان کارفرما و شرکت......................................... به شماره ثبت............................، شناسه ملی ............................. و کد اقتصادی..................... و با نمایندگی......................... و ........................... به نشانی:....................................... تلفن:............. از طرف دیگر به عنوان پیمانکار به شرح ذیل منعقد گردیده و طرفین ملزم به رعایت مفاد آن می باشند.

همانطور که در مقال ها میبینید می توان برای اقامتگاه قانونی ماده جداگانه تعریف کرد یا اینکه در همان ماده مشخصات ذکر شود. این به سلیقه و توافق طرفین بستگی دارد.

گروه مهندسی سازه قرارداد

الهه سادات حسینی