صفحه خرید اینترنتی 2 شاپ می 1 ثبت آگهی رایگان ماشین در بوق 3 خرید از فروشگاه پرزگیر دوکاره arso لوازم آشپزخانه دکوراسیون پرزگیر لباس mic آشپزخانه دوره ICDL در تبریز قیمت امروز ماشین
حذف در پنل کاربری [X]
اشتراک یک تجربه (قسمت اول)

اشتراک یک تجربه (قسمت اول)

خرید آپارتمان

قسمت اول

مسکن و سرپناه یکی از نیازهای اولیه هر انسانی در طول زندگی است که باید تامین شود. خرید مسکن یکی از کارهایی است که بیشتر مردم در انجام آن دچار ترس و نگرانی می شوند و بیشتر این ترس و نگرانی به خاطر بی اطلاعی از قوانین و عرف های بازار مسکن است.

خیلی آدم ها رو می شناسم که بعد از خرید اولین خانه برای همیشه قید خرید مجدد و تعویض را زده اند ، چرا؟ چون بهشون سخت گذشته .

اجازه بدید برای شما یک مثال بیاورم. کسی که اولین بار از جاده چالوس عبور می کند با پیچ و خم های آن آشنا نیست، خوب ناچار است آهسته و خیلی با احتیاط تر از بقیه عبور کند، در واقع به دلیل اینکه از پشت پیچ ها خبر ندارد سعی می کند دو تا چشم هم قرض بگیرد و با دقت بسیار رانندگی کند و بسا که اصلا زیبایی های بسیار جاده چالوس را نبیند. حال همین فرد ناآگاه در شب وارد جاده زیبا و پرچالش چالوس شود. چه اتفاقی می افتد؟ شاید هیچ وقت دیگه ای نخواهد که این جاده را تجربه کند. چون انقدر بعد از رانندگی دچار خستگی و فرسودگی می شود که خاطره آن مدتها برایش به یادگار می ماند.

حالا من میخواهم که پیچ و خم های جاده خرید خانه را برایتان شرح دهم. شاید که گذر از این پیچ و خم ها راهکارهای مختلف داشته باشد بنابراین برای یافتن راهکار اولین کار آگاهی و آشنایی است.

اول- زمانی که تصمیم به خرید میگیرید اولین کار تعیین هدف است. هدف از خرید خانه. معمولا افراد سه هدف دارند:

1- برای سرمایه گذاری

2- برای مصرف

3- هردو با هم

خوب شاید بگید که کسی که مبلغ زیادی پول برای خرید مسکن میدهد قطعا هر دو را در نظر می گیرد. نه. گاهی میشود ملکی خرید که خودتان نتوانید در آن زندگی کنید اما برای سرمایه گذاری بسیار مناسب است.

دوم- حالا باید بگم که وقتی هدف رو تعیین کنید می توانید بودجه رو بر مبنای هدف ببندید. در هدف شماره یک بودجه شما به سه قسمت تقسیم میشود. نقدینگی موجود، وام بانکی و رهن خانه.

در هدف شماره دو بودجه شما فقط شامل نقدینگی و وام بانکی است. البته هدف شماره سه هم به همین صورت است مگر اینکه شما شرایطی داسته باشید که بتوانید مدتی در منزل دیگری سکونت داشته باشید مثلا دو سال و در این مدت از رهن منزل برای خرید استفاده کنید.

نکته اول- حتما اگر قصد گرفتن وام دارید به بانک مسکن مراجعه کنید و شرایط و جزییات دقیق وام رو جویا شید. معمولا بانکها اطلاعات کامل با شرایط شما رو در اختیار می گذارند. در این تاریخ که من با شما صحبت می کنم (اسفند سال 95) دو راه برای اخذ وام دارید . اول به مدتی حداقل یک سال پول در بانک گذاشته و حسابتان به اصطلاح کار کند و بعد از تامین شرایط لازم مثل ضامن و این حرفا تا سقف 70 میلیون تومان (60 برای خرید و 10 برای تعمیرات) وام با سود 8.5 درصد دریافت کنید. جدول مبلغ اقساط ماهیانه را در این سایت می تونید دریافت کنید. ولی اگر عجله دارید یا نقدینگی کافی در دست ندارید میتونید با خرید اوراق قرضه مسکن از بازار بورس وام 70 میلیونی ولی به نرخ سود 17.5 درصد اسمی (واقعیش میشه 23.5 درصد، باور کنید) بگیرید که نهایتا 1.5 ماه زمان میبره البته اگر ضامنش رو به موقع جور کنید در این تاریخ به ازای یک میلیون حدودا 160 هزار تومان هزینه خرید هست که باید در بودجه تون در نظر بگیرید. جزییات بیشتر اخذ وام در این مقاله نمی گنجد.

سوم- حالا شما هدف و نقدینگی رو تعیین کردید، وقت اینه کفش آهنی پا کنید و شروع به گشتن. اما اول باید محدوده خودتون رو تعیین کنید. تعیین محدوده به خیلی چیزا بستگی داره. علاقه شما به محل خاصی، میزان بودجه شما، فاصله تا محل کار یا خونه مادر و خواهر و اینا، آب و هوا و ... . اما چند تا موضوع رو در خرید هر خونه در نظر بگیرید . اگر خونه به قصد سرمایه گذاریه سعی کنید حتما پارکینگ داشته باشه (البته در هر صورت سعی کنید پارکینگ رو جدی بگیرید مگر اینکه موجودی جواب نده که ایشالا برای خونه بعدی). اگر خونه برای خودتونه حتما مسیر دسترسی مناسب داشته باشه. (چون بلافاصله بعد از خرید خونه هر روز باید اون مسیر ها طی بشه و کرایه بابت رفت و آمد پرداخت شه). دسترسی به مراکز خرید خیلی مهمه . بخصوص مراکز خرید روزمره، بهتره سوپرمارکت و لبنیاتی و قصابی یا یه فروشگاه و هایپر بزرگ نزدیک محل خونه انتخابی باشه . حرفمو جدی بگیرید.دسترسی به پارک مناسب و قابل استفاده هم مهمه. این حرف منو عصر جمعه ها یا روزایی که حال رانندگی و سوار و پیاده شدن از تاکسی و اتوبوس رو ندارید کاملا درک می کنید. شلوغی و خلوتی محله و آدمهای محله و اینا همه به سلیقه شما مربوطه و سعی کنید انتخابتون از سلیقتون خیلی پرت نباشه به شرطی که واقعا بتونید باهاش کنار بیاید . البته برای سرمایه گذاری خیلی سلیقه شما مهم نیست . چون هر خونه در هر محله ای مشتری خودش رو داره ، اینو همیشه یادتون باشه. اگر شما خونه ای رو نمیپسندید دلیل نمیشه هیچکی نپسنده و مستاجر براش نیاد یا بعدا خریدار نداشته باشه.

پنجم- قیمت منطقه یا مناطق انتخابیتون رو دربیارید. اینطوری که به چند تا املاک سر بزنید یا در سایت هایی که آگهی فروش ملک دارند مراجعه کنید و قیمت دربیارید. قیمت خونه نوساز تا قدیم ساز. بعد با توجه به نیازتون سال ساخت و حدود متراژی رو که مد نظرتونه با توجه به خواسته خودتون و بودجه تون تعیین کنید . مثلا 45 تا 55 متر یا 120 به بالا .

ادامه دارد .....

گروه مهندسی سازه قرارداد